Du behöver
- 600 g fiskfilé, t ex gös
- 1 dl tomatpesto
- 100 g sköljd babyspenat
- 1/2 dl vitt vin eller saft av 1 citron
- salt och peppar
- 2 färska majskolvar
- 1 citrongräs
- 1 röd chili
- 1 dl vatten
- 25 g smör
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Dela fiskfiléerna i mindre bitar, beroende på sort. Bred på pesto och rulla ihop.
2
2 Lägg spenat i botten av en ugnssäker form och häll på vinet eller citronsaft. Lägg på fiskrullarna. Salta och peppra.
3
3 Baka fisken i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills den är klar.
4
4 Skiva majsen tunt. Banka citrongräset och skär i grova bitar. Halvera chilin på längden och pilla ur fröna. Lägg allt i en kastrull med vatten och smör. Sjud under lock i cirka 10 minuter. Servera till fisken
Näringsvärde: Kcal 422, Fett 22 g, Kolhydrater 28 g, Fibrer 6 g