Gösrullar med röd tapenade

Du behöver 600 g fiskfilé, t ex gös 1 dl tomatpesto 100 g sköljd babyspenat 1/2 dl vitt vin eller saft av 1 citron salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, t ex gös
  • 1 dl tomatpesto
  • 100 g sköljd babyspenat
  • 1/2 dl vitt vin eller saft av 1 citron
  • salt och peppar
  • 2 färska majskolvar
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 25 g smör

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Dela fiskfiléerna i mindre bitar, beroende på sort. Bred på pesto och rulla ihop.

2
2 Lägg spenat i botten av en ugnssäker form och häll på vinet eller citronsaft. Lägg på fiskrullarna. Salta och peppra.

3
3 Baka fisken i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills den är klar.

4
4 Skiva majsen tunt. Banka citron­gräset och skär i grova bitar. Halvera chilin på längden och pilla ur fröna. Lägg allt i en kastrull med vatten och smör. Sjud under lock i cirka 10 minuter. Servera till fisken


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 422, Fett 22 g, Kolhydrater 28 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top