Du behöver
- cirka 1 kg färskpotatis
- salt, vatten
- (dill)
- 12–16 rädisor
- 1–2 msk småkapris
- 1–2 msk (citron)olivolja
- svarteppar
- 2 dl lätt creme fraiche
- 1/2–1 knippa gräslök
- lite rivet citronskal
Gör så här
1
1 Skölj eller skrubba potatisen, koka i saltat vatten (2 tsk salt per liter vatten), gärna med en dillstjälk. Tvätta och ansa rädisorna och låt dem koka med potatisen de sista 2 minuterna. Slå bort vattnet, dela stora knölar och låt allt ånga av. Vänd i kapris och olja.
2
2 Smaksätt creme fraiche med 3/4 tsk salt och 1–2 krm svartpeppar, Klipp välsköljd, avskakad gräslök fint och blanda i, toppa med lite rivet citronskal.
Näringsvärde:
Kcal 528, Fett 26 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 5 g