Varm potatissallad till matjessill

Du behöver cirka 1 kg färskpotatis salt, vatten (dill) 12–16 rädisor 1–2 msk småkapris 1–2 msk (citron)olivolja svarteppar 2 dl lätt creme fraiche 1/2–1 knippa...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • cirka 1 kg färskpotatis
  • salt, vatten
  • (dill)
  • 12–16 rädisor
  • 1–2 msk småkapris
  • 1–2 msk (citron)olivolja
  • svarteppar
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1/2–1 knippa gräslök
  • lite rivet citronskal

Gör så här

1
1 Skölj eller skrubba potatisen, koka i saltat vatten (2 tsk salt per liter vatten), gärna med en dillstjälk. Tvätta och ansa rädisorna och låt dem koka med potatisen de sista 2 minuterna. Slå bort vattnet, dela stora knölar och låt allt ånga av. Vänd i kapris och olja.

2
2 Smaksätt creme fraiche med 3/4 tsk salt och 1–2 krm svartpeppar, Klipp välsköljd, avskakad gräslök fint och blanda i, toppa med lite rivet citronskal.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 528, Fett 26 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top