Ostpaj med färskpotatis

Du behöver 500 g vetemjöl 1 msk strösocker 0.5 tsk salt 250 g smör rumstempererat 1 st ägg + 1 äggula 1 dl vatten Fyllning:...

Tillagningstid: 90 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 500 g vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 250 g smör rumstempererat
  • 1 st ägg + 1 äggula
  • 1 dl vatten

Fyllning:

4 st ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
350 g kokt färskpotatis skivad
3 dl riven västerbottenost

Garnering:

200 g räkor utan skal
hackad gräslök

Gör så här

1
Botten:

2
Arbeta in mjöl, socker och salt i smöret. Tillsätt ägg och till slut vatten så degen blir smidig. Låt vila 1 timme.

3
Kavla ut degen och lägg i formen, tryck till. Nagga botten med en gaffel och ställ in i frysen

4
i 30 minuter. Förbaka botten

5
i 150 grader i 20 minuter.

6
Fyllning Vispa ihop äggen med grädde och mjölk. Fyll botten med potatis och ost, luftigt men upp till kanten. Häll på äggstanningen. Grädda i 30–35 minuter i150 grader tills pajen stelnat. Garnera med räkor och gräslök om du vill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top