Bärgröt med havregryn och frön

Du behöver 1 msk linfrö 1 dl havregryn 1 msk solrosfrö 2 dl vatten 1 krm salt 1 dl färska eller frysta blåbär, hallon eller...

Tillagningstid: 5 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 msk linfrö
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk solrosfrö
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 dl färska eller frysta blåbär, hallon eller andra bär eller frukter
  • 1,5 dl mellanmjölk, eller havre/sojadryck

Gör så här

1
1. Krossa linfröna i en mortel. Köp helst inte färdigkrossade eftersom det är stor risk att de nyttiga fettsyrorna har hunnit förstöras.

2

3
2 Blanda allt utom bären i en gryta och koka upp under omrörning.

4

5
3 Tillsätt bären och låt sjuda tills gröten har lagom konsistens. Ät tillsammans med mjölk och toppa med lite extra bär. Drick gärna en kopp gott te eller kaffe till.


Kommentar:
325 KCAL PER PORTION
E% 19 proc protein, 36 proc fett, 46 proc kolhydrater.

Det är gott att blanda bär eller frukt i gröten. Fröna innehåller nyttiga ämnen, får fart på magen och mättar bra. Om du inte gillar att blanda bär eller frukt i gröten, ät dem vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top