Pastasallad

Du behöver 400 g fusilli (pastaspiraler) 200 g fetaost 100 g oliver svarta utan kärnor 12 st körsbärstomater 1 st paprika 200 g skinka rökt...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g fusilli (pastaspiraler)
  • 200 g fetaost
  • 100 g oliver svarta utan kärnor
  • 12 st körsbärstomater
  • 1 st paprika
  • 200 g skinka rökt
  • rucolasallad

Dressing:

3 msk jungfruolja
1 msk balsamvinäger
0.25 st rödlök fint skivad
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Börja med dressingen. Häll vinäger i en skål och tillsätt kryddorna. Häll långsamt i oljan under vispning. Rör ned löken. Koka pastan i saltat vatten och häll av vattnet när den är al dente, det vill säga har lagom tuggmotstånd. Låt rinna av och häll ned i dressingen med lök. Låt svalna i rumstemperatur. Skär skinkan och paprikan i småbitar, skär fetaosten i tärningar och körsbärstomaterna i halvor. Blanda dessa ingredienser samt rucolan väl med pastan. Servera med tsatsikisås.


Kommentar:
Det här receptet passar bra till picknicken!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top