Du behöver
- 500 g utskuren biff eller oxfilé i bit
- 1 1/2 msk kinesisk soja
- 1 msk asiatisk fisksås
- 1 tsk sesamolja
- 3 msk jordnötsolja
- 1 msk råsocker
- 3–4 klyftor vitlök, finhackade
- 1 röd chili, finhackad
- 20 tag på svartpepparkvarnen
- 10 späda salladslökar
- 1 tråg (à 150 g) sugarsnaps eller sockerärter
- 200 g bladspenat, sköljd
- 1/2 –1 msk asiatisk fisksås
- Att servera till
- 2 msk sesamfrön, rostade
- 4 portioner nykokt jasminris
Gör så här
1
Skiva köttet så tunt du kan (lättast om det är halvfruset). Blanda soja, fisksås, sesamolja, 1 msk av jordnötsoljan, råsocker, vitlök, chili (urkärnad om du är känslig för stark mat) och svartpeppar i en stor skål. Rör tills sockret löst sig. Blanda ner köttet och låt marinera medan du kokar ris och förbereder resten.
2
Ansa och skär lökarna i 2–3 bitar, strimla ärterna på längden.
3
När riset är klart hetta upp en panna och stek köttet mycket hastigt på hög värme i 1 msk jordnötsolja. Inte för mycket åt gången, då kokar det och blir trist. Strö sesamfrön över det nystekta köttet.
4
Stek lök och ärter hastigt i en annan stekpanna med 1 msk jordnötsolja, vänd i spenaten och stänk över fisksås.
5
Servera köttet genast med grönsaker och ris.