Vegansk kycklingkorma med mandel

Du behöver msk rapsolja 2 tsk spiskummin 2 tsk koriander 1 tsk kardemumma ½ tsk kanel en knivsudd malen chili 3 cm färsk ingefära, riven...


4 portioner

Du behöver

  • msk rapsolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk kanel
  • en knivsudd malen chili
  • 3 cm färsk ingefära, riven
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 300 g bitar istället för kyckling från Veggo
  • 4 tomater, fint tärnade
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 50 g mald mandel
  • 2,5 dl havregrädde
  • 1 lagerblad
  • salt

Gör så här

1
1. Hetta upp oljan i en panna och låt kryddorna fräsa en minut.

2

3
2. Tillsätt lök och ingefära och låt fräsa ytterligare någon minut.

4

5
3. Ha sedan i vegankycklingen, tomaterna, tomatpuré , vatten och lagerblad och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt grytan småputtra under lock cirka 20 minuter.

6

7
4. Blanda ner mandeln och grädden och låt koka ett par minuter, nu utan lock. Smaka av med salt och servera sedan med ris.


Kommentar:
Läs mer på Sara Rudenmos blogg: http://veganvrak.blogspot.com

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top