Du behöver
- msk rapsolja
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 1 tsk kardemumma
- ½ tsk kanel
- en knivsudd malen chili
- 3 cm färsk ingefära, riven
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 gul lök, hackad
- 300 g bitar istället för kyckling från Veggo
- 4 tomater, fint tärnade
- 0,5 dl tomatpuré
- 4 dl vatten
- 50 g mald mandel
- 2,5 dl havregrädde
- 1 lagerblad
- salt
Gör så här
1
1. Hetta upp oljan i en panna och låt kryddorna fräsa en minut.
2
3
2. Tillsätt lök och ingefära och låt fräsa ytterligare någon minut.
4
5
3. Ha sedan i vegankycklingen, tomaterna, tomatpuré , vatten och lagerblad och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt grytan småputtra under lock cirka 20 minuter.
6
7
4. Blanda ner mandeln och grädden och låt koka ett par minuter, nu utan lock. Smaka av med salt och servera sedan med ris.
Läs mer på Sara Rudenmos blogg: http://veganvrak.blogspot.com