Kycklingfiléer med kräftstjärtar och saffranssås

Du behöver 4 st kycklingfiléer Kronfågel smör till stekning salt och peppar 4 prt kokt ris Sås: 1 st kräftstjärtar burk i spad 150 g...

Tillagningstid: 35 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer Kronfågel
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 4 prt kokt ris

Sås:

1 st kräftstjärtar burk i spad 150 g avrunnen vikt
1 dl vin vitt torrt
1 st påse saffran (0,5 g)
2 dl crème fraîche (kokbar)
0.5 dl maizena ljus såsredning
hackad dill

Gör så här

Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna, krydda. Blanda kräftspad, vin och saffran med creme fraiche och låt koka upp under omrörning. Red av med snabbredning, smaka av med kryddor och rör ner dill. Bottna med ris i en smord form. Lägg över kycklingfiléerna och täck med 2/3 av såsen. Sätt in formen i 225° C i ca 15 minuter. Rör ner kräftstjärtarna i resterande sås. Ta ut formen och fördela kräftsåsen över kycklingen och sätt in ytterligare 5 till 10 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72° C).


Kommentar:
Servera med en god sallad. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top