Grillad citronkyckling med ugnsgrönsaker

Du behöver 6 st palsternackor i smala bitar 2 st röda paprikor i smala bitar 2 st lökar i klyftor olivolja salt nymalen svartpeppar timjan...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st palsternackor i smala bitar
  • 2 st röda paprikor i smala bitar
  • 2 st lökar i klyftor
  • olivolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • timjan några kvistar
  • 1 pkt fetaost
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 st vitlök riven
  • 1 st citron saft och det yttersta finrivna skalet
  • 2 msk olivolja

Yoghurtsås

2 dl matyoghurt
1 st vitlök klyfta
1 tsk honung
1 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft

Gör så här

1
1.Sätt ugnen på 225 grader. Lägg grönsakerna i en ugnsform, vänd ihop med olivolja, salt, peppar och timjan. Sätt in i ugnen. Rosta i 20 minuter, lägg på fetaost, rosta

2
ytterligare 5 minuter.

3
2. Dela varje kycklingfilé längsmed i två tunna skivor, vänd ihop med vitlök, citronsaft, -skal, olja, salt och peppar i en skål.

4
3. Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen.

5
4. Grilla kycklingen i het torr grillpanna tills den är genomstekt.

6
Servera med grönsaker och sås.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 421, Fett 15 g, Kolhydrater 22 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top