Du behöver
- 1 stor gul lök
- 4 stora vitlöksklyftor
- 1 stjälk blekselleri
- 8–10 färska salviablad
- 1 dl olivolja
- 1/2 msk torkad basilika
- 2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 dl rött eller vitt vin
- 2 tsk råsocker
- 1 1/2 tsk salt
- nymald svartpeppar
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela bleksellerin på längden och finhacka den.
2
Låt lök, vitlök, blekselleri och salvia koka sakta i olivoljan i en tjockbottnad kastrull på mycket svag värme cirka 15 minuter. Det ska inte få färg!
3
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop på medelstark värme i cirka 30 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Tips! Tomatsås är perfekt att ha i frysen. Ät som den är, eller använd till andra rätter.