Kycklingvallenbergare

Du behöver 400 g kall Kronfågels kycklingfärs Smör till stekning ¾-1 tsk salt Ca 1 krm vitpeppar 2 äggulor ½-3/4 dl vispgrädde Tillbehör: Potatismos hemlagad...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 400 g kall Kronfågels kycklingfärs
  • Smör till stekning
  • ¾-1 tsk salt
  • Ca 1 krm vitpeppar
  • 2 äggulor
  • ½-3/4 dl vispgrädde
  • Tillbehör:
  • Potatismos hemlagad el. pulver
  • Gröna ärter
  • Lingon

Gör så här

1
Fördel är att ha alla ingredienser kalla. Färsen blandas med kryddor. Blanda färsen med grädde, lite i taget. Arbeta in en äggula en i sänder. Forma färsen till 8 biffar på en vattensköljd skärbräda. Stek dem ett par minuter på varje sida tills de är genomstekta. Servera med potatismos, små gröna ärter och lingon.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top