Bondkakor med jordgubbslikör

Du behöver 1 tsk bikarbonat 1 msk vatten 2 1/2 dl bovetemjöl 3 dl vetemjöl 1 1/2 dl honung 3/4 dl (50 g) finhackad sötmandel...


70 portioner

Du behöver

  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk vatten
  • 2 1/2 dl bovetemjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl honung
  • 3/4 dl (50 g) finhackad
  • sötmandel
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • JORDGUBBSLIKÖR
  • Jordgubbar
  • Rom

Gör så här

1
1. Rör ut bikarbonaten i vattnet. Blanda alla ingredienser i en skål och arbeta samman till en jämn deg.

2
2. Forma smeten till två rullar, 2 centimeter i diameter, som rullas in i plastfolie och får vila i kylen i ca 30 minuter.

3
3. Skär rullarna i halvcentimetertjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

4
4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills kakorna får guldgul färg, ca 6–7 minuter.

5
5. Mixa jordgubbar till en slät dryck. Tillsätt sedan rom enligt önskad styrka.


Kommentar:
Att kombinera smaken av kakorna och den friska likören är som en sommardröm. Avnjuts med fördel i trädgårdsmiljö.

52 KCAL PER KAKA
E% 4procent protein, 46 procent fett, 50 procent kolhydrater

FOTO BIANCA BRANDON-COX

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top