Du behöver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk vatten
- 2 1/2 dl bovetemjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl honung
- 3/4 dl (50 g) finhackad
- sötmandel
- 200 g rumsvarmt smör eller margarin
- JORDGUBBSLIKÖR
- Jordgubbar
- Rom
Gör så här
1
1. Rör ut bikarbonaten i vattnet. Blanda alla ingredienser i en skål och arbeta samman till en jämn deg.
2
2. Forma smeten till två rullar, 2 centimeter i diameter, som rullas in i plastfolie och får vila i kylen i ca 30 minuter.
3
3. Skär rullarna i halvcentimetertjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
4
4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills kakorna får guldgul färg, ca 6–7 minuter.
5
5. Mixa jordgubbar till en slät dryck. Tillsätt sedan rom enligt önskad styrka.
Att kombinera smaken av kakorna och den friska likören är som en sommardröm. Avnjuts med fördel i trädgårdsmiljö.
52 KCAL PER KAKA
E% 4procent protein, 46 procent fett, 50 procent kolhydrater
FOTO BIANCA BRANDON-COX