Hallonmarmelad med timjan

Du behöver 5 dl strösocker 1 dl vatten 1 kg hallon 1/2 dl färska timjanblad Gör så här 1 1. Koka upp socker och vatten....


0 portioner

Du behöver

  • 5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kg hallon
  • 1/2 dl färska timjanblad

Gör så här

1
1. Koka upp socker och vatten.

2
2. Lägg i bären och låt dem sjuda i tio minuter.

3
3. Skölj de färska timjankvistarna noga, repa av bladen och tillsätt dem.

4
4. Skumma vid behov.

5
5. Gör marmeladprov, det vill säga ta en sked av massan och lägg på ett kallt fat. Ställ fatet i kylskåpet någon minut, ta ut det och dra med skeden rakt igenom den lilla klicken. Om massan inte flyter ihop direkt är den klar. Om den flyter ihop behöver den koka en stund till.

6
6. Häll upp på steriliserade, varma burkar.

7
7. Förslut väl och förvara svalt.


Kommentar:
Koka sylt av sommarens bär. Ljuvligt till pannkakor och perfekt gåbortpresent.

40 KCAL PER MATSKED
E% 1 proc protein, 0 proc fett, 99 proc kolhydrater.

Receptet är hämtat ur boken ”Sommar på burk”, av Åsa Svanberg och Malou Holm, Ordalaget

FOTO MALOU HOLM

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top