Du behöver
- 250 g småtomater delade
- salt och peppar
- 20 st havskräftor kokta
- 100 g smör rumstempererat
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 pkt bacon (140 g)
- 150 g haricots verts
- persilja några kvistar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna på ett fat, salta och peppra och ställ in fatet i ugnen i 20 minuter.
2
Dela kräftorna på längden och lägg i en ugnsfast form.
3
Vispa upp smöret med den pressade vitlöken, salt och peppar. Pensla kräftorna med smöret.
4
Strimla baconet och stek det knaprigt, häll av fettet och tillsätt nedskuren haricots verts och resten av vitlökssmöret.
5
Sätt ugnen på grill.
6
Gratinera kräftorna högt upp i ugnen i 4–5 minuter. Värm vitlökssmöret och tillsätt tomaterna och slå över kräftorna.
7
Toppa med grovhackad persilja.
Recept från Fredrik Eriksson och Petter Danielsson vid Långbro Värdshus.