Gratinerade havskräftor provencale

Du behöver 250 g småtomater delade salt och peppar 20 st havskräftor kokta 100 g smör rumstempererat 2 st vitlöksklyftor pressade 1 pkt bacon (140...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g småtomater delade
  • salt och peppar
  • 20 st havskräftor kokta
  • 100 g smör rumstempererat
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 150 g haricots verts
  • persilja några kvistar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna på ett fat, salta och peppra och ställ in fatet i ugnen i 20 minuter.

2
Dela kräftorna på längden och lägg i en ugnsfast form.

3
Vispa upp smöret med den pressade vitlöken, salt och peppar. Pensla kräftorna med smöret.

4
Strimla baconet och stek det knaprigt, häll av fettet och tillsätt nedskuren haricots verts och resten av vitlökssmöret.

5
Sätt ugnen på grill.

6
Gratinera kräftorna högt upp i ugnen i 4–5 minuter. Värm vitlökssmöret och tillsätt tomaterna och slå över kräftorna.

7
Toppa med grovhackad persilja.


Kommentar:
Recept från Fredrik Eriksson och Petter Danielsson vid Långbro Värdshus.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top