Du behöver
- 2-3 krukor basilika (ca 50-75 g)
- 2 msk hel skållad sötmandel
- 2 msk pinjenötter
- ½ dl (25 g) riven parmesanost
- 1 klyfta vitlök
- ½ msk vinäger
- 3-4 msk olivolja
- Salt, svartpeppar
- 1-2 msk vatten
Gör så här
1
1. Börja med att rosta pinjenötter och mandel lätt i torr stekpanna. Det ger tydligare nötsmak.
2
2. Grovhacka stjälkarna till basilikan. Grovhacka också mandeln. Riv parmesanosten. Skiva vitlöken.
3
3. Mixa basilikablad och stjälkar, mandeln, nötterna, osten och vitlöken till ett grovt mos.
4
4. Tillsätt olivolja och vinäger medan maskinen går. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten till lagom konsistens.