Pesto

Du behöver 2-3 krukor basilika (ca 50-75 g) 2 msk hel skållad sötmandel 2 msk pinjenötter ½ dl (25 g) riven parmesanost 1 klyfta vitlök...


0 portioner

Du behöver

  • 2-3 krukor basilika (ca 50-75 g)
  • 2 msk hel skållad sötmandel
  • 2 msk pinjenötter
  • ½ dl (25 g) riven parmesanost
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ msk vinäger
  • 3-4 msk olivolja
  • Salt, svartpeppar
  • 1-2 msk vatten

Gör så här

1
1. Börja med att rosta pinjenötter och mandel lätt i torr stekpanna. Det ger tydligare nötsmak.

2
2. Grovhacka stjälkarna till basilikan. Grovhacka också mandeln. Riv parmesanosten. Skiva vitlöken.

3
3. Mixa basilikablad och stjälkar, mandeln, nötterna, osten och vitlöken till ett grovt mos.

4
4. Tillsätt olivolja och vinäger medan maskinen går. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten till lagom konsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top