Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- 2 tsk salt
- dillkvistar
- 4 st ägg
- 1 st knippe rädisor
- 1 tsk solrosolja
- 2 st burkar hela matjesfiléer
- 100 g stenbitsrom
- 1 dl minicreme fraiche eller dylikt
- 0.5 st gräslök knippa
- 4 skiva tunnbröd (hårt)
Gör så här
1
1 Skrubba potatisen och koka den med salt och dillkvistar i vattnet. Koka äggen utan lock 10 minuter. Spola i kallt vatten, skala och halvera.
2
2 Ansa bort blad och rottrådar från rädisorna, skölj och låt rinna av. Ta någon tesked neutral matolja mellan händerna och vänd om bland rädisorna om du vill ha dem blanka.
3
3 Öppna sillburkarna och låt filéerna rinna av. Blanda stenbitsrommen med creme fraiche och finklippt gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera allt med tunnbröd att bryta till.