Silltallrik med dillpotatis

Du behöver 1 kg färskpotatis 2 tsk salt dillkvistar 4 st ägg 1 st knippe rädisor 1 tsk solrosolja 2 st burkar hela matjesfiléer 100...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 tsk salt
  • dillkvistar
  • 4 st ägg
  • 1 st knippe rädisor
  • 1 tsk solrosolja
  • 2 st burkar hela matjesfiléer
  • 100 g stenbitsrom
  • 1 dl minicreme fraiche eller dylikt
  • 0.5 st gräslök knippa
  • 4 skiva tunnbröd (hårt)

Gör så här

1
1 Skrubba potatisen och koka den med salt och dillkvistar i vattnet. Koka äggen utan lock 10 minuter. Spola i kallt vatten, skala och halvera.

2
2 Ansa bort blad och rottrådar från rädisorna, skölj och låt rinna av. Ta någon tesked neutral matolja mellan händerna och vänd om bland rädisorna om du vill ha dem blanka.

3
3 Öppna sillburkarna och låt filéerna rinna av. Blanda stenbitsrommen med creme fraiche och finklippt gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera allt med tunnbröd att bryta till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top