Tomatbuljong med sardinbaguette

Du behöver vatten, salt 100 g risini eller stjärnmakaroner 8 stora mogna tomater 200 g ätfärdiga svarta bönor 1 liter vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • vatten, salt
  • 100 g risini eller stjärnmakaroner
  • 8 stora mogna tomater
  • 200 g ätfärdiga svarta bönor
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 baguette
  • 4 salladsblad
  • 2 burkar sardiner (i olja)
  • citrusklyftor

Gör så här

1
1. Koka upp vatten och salt, 2 teskedar salt per liter vatten, till pastan. Låt sjuda efter paketets anvisning. Skålla tomaterna i pastavattnet och skala dem. Halvera, krama ut kärnorna, tärna köttet. Skölj bönorna.

2
2. Koka upp vatten med buljongtärningar. Dela baguetten i fyra bitar. Klyv brödbitarna, lägg sallad på underhalvorna. Bena ur sardinerna och fördela dem i dubbelmackorna, med en klyfta citron eller apelsin att droppa på.

3
3. Fördela pasta och bönor i sopptallrikar. Häll på het buljong och släpp ner tomathacket precis före servering.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 571, Fett 19 g, Kolhydrater 61 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top