Lammkorv med couscoussallad

Du behöver 400 g lammkorv av mergueztyp olivolja till stekning 3 dl fullkornscouscous 1/2 kycklingbuljongtärning ca 200 g grillad paprika på burk, avrunnen, i bitar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g lammkorv av mergueztyp
  • olivolja till stekning
  • 3 dl fullkornscouscous
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • ca 200 g grillad paprika på burk, avrunnen, i bitar
  • 250 g haricots verts, lättkokta
  • 1/2 dl bladpersilja, hackad
  • salt, nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1 Trimma kycklingen vid behov och vänd ihop i en skål med harissa, citronskal och -saft, socker och olivolja. Salta och peppra.

2
2 Stek kycklingen cirka 12 minuter, vänd ett par gånger under tiden. Ta kycklingen ur pannan och låt vila medan salladen görs.

3
3 Blanda alla ingredienser till bönsalladen i en skål. Salta och peppra.

4
4 Skiva upp kycklingen och servera i bröd med sallad och tillbehör.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 709, Fett 31 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top