Du behöver
- 400 g lammkorv av mergueztyp
- olivolja till stekning
- 3 dl fullkornscouscous
- 1/2 kycklingbuljongtärning
- ca 200 g grillad paprika på burk, avrunnen, i bitar
- 250 g haricots verts, lättkokta
- 1/2 dl bladpersilja, hackad
- salt, nymalen svartpeppar
Gör så här
1
1 Trimma kycklingen vid behov och vänd ihop i en skål med harissa, citronskal och -saft, socker och olivolja. Salta och peppra.
2
2 Stek kycklingen cirka 12 minuter, vänd ett par gånger under tiden. Ta kycklingen ur pannan och låt vila medan salladen görs.
3
3 Blanda alla ingredienser till bönsalladen i en skål. Salta och peppra.
4
4 Skiva upp kycklingen och servera i bröd med sallad och tillbehör.
Näringsvärde:
Kcal 709, Fett 31 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 13 g