Du behöver

  • 2 dl kokta vita bönor
  • 1 sötpotatis
  • 2 morötter
  • 50 g färsk koriander/persilja
  • 2 msk jordnötter
  • 75 g torkad mango eller
  • bananchips
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1 msk kokosolja eller ghee
  • 1 dl Peanut butter dressing
  • PEANUT BUTTER DRESSING
  • 2 msk jordnötspasta
  • 2 tsk tamari
  • 2 msk ghee (eller smakfri
  • kokosolja)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 4 msk vatten

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka vita bönor eller använd färdigkokta bönor, sköljda och avrunna.

2
2. Skär potatisen och morötterna i bitar. Hacka koriander/persilja och jordnötter grovt. Hacka mangon eller krossa bananchipsen.

3
3. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen med stavmixer och ställ åt sidan.

4
4. Lägg sötpotatis och morötter i en ugnsfast form och baka i cirka 15 minuter.

5
5. Ta ut och strö över kokosen, rosta i ytterligare 5–7 minuter.

6
6. Blanda rotsakerna med bönor och de färska örterna. Lägg upp på tallrikar, ringla över dressingen och toppa med mango/bananhack samt hackade jordnötter.


Kommentar:
En varmt kryddad, färgglad och mättande sallad. Detta är riktigt nyttig “comfort food”.

234 KCAL PER PORTION
E% 11 procent protein, 41 procent fett, 48 procent kolhydrater

54 KCAL PER MATSKED (DRESSING)
E% 7 procent protein, 87 procent fett, 6 procent kolhydrater

UR BOKEN “FOOD FOR THOUGHT” AV ULRIKA HOLM