Du behöver
- 2 dl kokta vita bönor
- 1 sötpotatis
- 2 morötter
- 50 g färsk koriander/persilja
- 2 msk jordnötter
- 75 g torkad mango eller
- bananchips
- 1/2 dl riven kokos
- 1 msk kokosolja eller ghee
- 1 dl Peanut butter dressing
- PEANUT BUTTER DRESSING
- 2 msk jordnötspasta
- 2 tsk tamari
- 2 msk ghee (eller smakfri
- kokosolja)
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk ingefärapulver
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 4 msk vatten
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka vita bönor eller använd färdigkokta bönor, sköljda och avrunna.
2
2. Skär potatisen och morötterna i bitar. Hacka koriander/persilja och jordnötter grovt. Hacka mangon eller krossa bananchipsen.
3
3. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen med stavmixer och ställ åt sidan.
4
4. Lägg sötpotatis och morötter i en ugnsfast form och baka i cirka 15 minuter.
5
5. Ta ut och strö över kokosen, rosta i ytterligare 5–7 minuter.
6
6. Blanda rotsakerna med bönor och de färska örterna. Lägg upp på tallrikar, ringla över dressingen och toppa med mango/bananhack samt hackade jordnötter.
En varmt kryddad, färgglad och mättande sallad. Detta är riktigt nyttig “comfort food”.
234 KCAL PER PORTION
E% 11 procent protein, 41 procent fett, 48 procent kolhydrater
54 KCAL PER MATSKED (DRESSING)
E% 7 procent protein, 87 procent fett, 6 procent kolhydrater
UR BOKEN “FOOD FOR THOUGHT” AV ULRIKA HOLM