Blueberrys pizza

Du behöver GRUNDRECEPT PIZZABOTTEN 2 dl dinkelmjöl 2 tsk torrjäst 1 tsk bakpulver 2 krm havssalt 1 tsk honung/agave 1/2–1 dl ljummet vatten 11/2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • GRUNDRECEPT PIZZABOTTEN
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk torrjäst
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm havssalt
  • 1 tsk honung/agave
  • 1/2–1 dl ljummet vatten
  • 11/2 msk rapsolja
  • 1 msk linfrö/chiafrö/fiberhusk
  • 1 msk solrosfrö
  • RIPPEL
  • 1 mango
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • FYLLNING ”AMERICAN”
  • 1 sats pizzabotten (ovan)
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl majskorn, avrunna
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl rostad paprika
  • 2 tsk cajun spice
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 dl fetaost
  • SALLADSTOPPING
  • 1 skivad avokado
  • 1 påse rucolasallad
  • 2 msk färskpressad citron

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop mjöl, jäst och bakpulver. Tillsätt salt, honung och vatten och knåda till en slät deg.

2
2. Kavla ut degen tunt och strö över fröerna och kavla in dem i degen. Grädda i 5–15 minuter (kan variera beroende på vilken topping som väljs).

3
3. Höj ugnsvärmen till 225 grader.

4
4. Mixa tomater med stavmixer och bred över pizzabottnen.

5
5. Lägg på majs, bönor, paprika, kryddor och smula över fetaost. Grädda i ugnen i 10 minuter.

6
6. Blanda salladstoppingen.

7
7. Gör mangorippeln genom att tärna 1 dl mango och mixa tillsammans med vinägern.

8
8. Ta ut pizzan, toppa med salladen och rippla över såsen.


Kommentar:
Kan pizza vara nyttigt? Visst, gör en fiberrik botten, fyll med näringstäta godsaker och toppa med grönt.

420 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 47 procent fett, 38 procent kolhydrater

UR BOKEN “FOOD FOR THOUGHT” AV ULRIKA HOLM

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top