Du behöver
- 4 wrapbröd, gärna fullkorn
- 2 dl nakenhavre
- 1 msk rapsolja
- 1 dl mandel
- 4 msk tahini
- 2 stora nävar rucola
- 300 g vitkål
- 1 äpple
- 2 dl dill
- 3 msk citronsaft
- 2 dl Green pea hummus
- örtsalt
- GREEN PEA HUMMUS
- 5 msk rostade solrosfrön
- 1 stor vitlöksklyfta
- 2 salladslökar
- 200 g gröna ärter
- salt och peppar
- 1/2–1 dl vatten
- 1/2 tsk mineralsalt
- 1 dl silkestofu eller sojagrädde
- 2 msk hackad mynta
Gör så här
1
1. Gör hummusen genom att rosta solroskärnorna och fräsa dem med riven vitlök och salladslök på låg värme i en minut.
2
2. Mixa ärterna, tofun/sojagrädden och hälften av solroskärnorna med salt och peppar under 1 minut.
3
3. Pulsa och vänd ner resten av fröna/kärnorna.
4
4. Koka nakenhavren enligt anvisningarna på förpackningen. Rör i olja och låt svalna.
5
5. Skär mandeln i stickor. Bred tahini på halva wrapbröden och fördela lite nakenhavre på varje wrap.
6
6. Skölj och torka rucolan. finstrimla vitkålen och äpplet. finhacka dillen. Blanda ihop med citronsaft till en sallad. Fördela ovanpå nakenhavren.
7
7. Toppa med Green pea hummus och strössla med mandelsticksen. Salta lätt med örtsalt och rulla ihop wrapsen.
583 KCAL PER PORTION
E% 13 procent protein, 49 procent fett, 38 procent kolhydrater
20 KCAL PER MATSKED (HUMMUS)
E% 16 procent protein, 64 procent fett, 21 procent fett
UR BOKEN “FOOD FOR THOUGHT” AV ULRIKA HOLM