Green garden wrap

Du behöver 4 wrapbröd, gärna fullkorn 2 dl nakenhavre 1 msk rapsolja 1 dl mandel 4 msk tahini 2 stora nävar rucola 300 g vitkål...


4 portioner

Du behöver

  • 4 wrapbröd, gärna fullkorn
  • 2 dl nakenhavre
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl mandel
  • 4 msk tahini
  • 2 stora nävar rucola
  • 300 g vitkål
  • 1 äpple
  • 2 dl dill
  • 3 msk citronsaft
  • 2 dl Green pea hummus
  • örtsalt
  • GREEN PEA HUMMUS
  • 5 msk rostade solrosfrön
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 salladslökar
  • 200 g gröna ärter
  • salt och peppar
  • 1/2–1 dl vatten
  • 1/2 tsk mineralsalt
  • 1 dl silkestofu eller sojagrädde
  • 2 msk hackad mynta

Gör så här

1
1. Gör hummusen genom att rosta solroskärnorna och fräsa dem med riven vitlök och salladslök på låg värme i en minut.

2
2. Mixa ärterna, tofun/sojagrädden och hälften av solroskärnorna med salt och peppar under 1 minut.

3
3. Pulsa och vänd ner resten av fröna/kärnorna.

4
4. Koka nakenhavren enligt anvisningarna på förpackningen. Rör i olja och låt svalna.

5
5. Skär mandeln i stickor. Bred tahini på halva wrapbröden och fördela lite nakenhavre på varje wrap.

6
6. Skölj och torka rucolan. finstrimla vitkålen och äpplet. finhacka dillen. Blanda ihop med citronsaft till en sallad. Fördela ovanpå nakenhavren.

7
7. Toppa med Green pea hummus och strössla med mandelsticksen. Salta lätt med örtsalt och rulla ihop wrapsen.


Kommentar:
583 KCAL PER PORTION
E% 13 procent protein, 49 procent fett, 38 procent kolhydrater

20 KCAL PER MATSKED (HUMMUS)
E% 16 procent protein, 64 procent fett, 21 procent fett

UR BOKEN “FOOD FOR THOUGHT” AV ULRIKA HOLM

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top