Roots wrap

Du behöver 4 wrapbröd, gärna spenat eller tomat 2 dl bulgur 4 msk hasselnötter 2 msk raps- eller olivolja 2 msk flytande honung 150 g...


4 portioner

Du behöver

  • 4 wrapbröd, gärna spenat
  • eller tomat
  • 2 dl bulgur
  • 4 msk hasselnötter
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 150 g skivad parmesanost
  • 1 litet hårt päron
  • 2 dl riven palsternacka
  • 2 dl riven rödbeta
  • 2 nävar gröna blad
  • yoghurt
  • 4 msk hasselnötspasta
  • ev ingefära och citron

Gör så här

1
1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, låt svalna.

2
2. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem lätt i panna. Rör ihop olja och honung.

3
3. Bred hasselnötspasta på wrapbröden och fördela parmesanost i tunna skivor över. Ringla lite honung över osten.

4
4. Skiva päronet. Riv palsternacka och rödbeta grovt och blanda allt med gröna blad, bulgur och olja till en sallad och fördela i wrapsen.

5
5. Strö över grovhackade nötter och rulla ihop.

6
6. Skär upp wrapsen och servera med yoghurtdip, kanske smaksatt med ingefära eller citron.


Kommentar:
Rotfrukter, nötter och frukt är en underbar kombination! Lägg gärna till lite parmesanost som gifter sig med nötterna.

625 KCAL PER PORTION
E% 9 procent protein, 42 procent fett, 49 procent kolhydrater

UR BOKEN “FOOD FOR THOUGHT” AV ULRIKA HOLM

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top