Du behöver
- 4 wrapbröd, gärna spenat
- eller tomat
- 2 dl bulgur
- 4 msk hasselnötter
- 2 msk raps- eller olivolja
- 2 msk flytande honung
- 150 g skivad parmesanost
- 1 litet hårt päron
- 2 dl riven palsternacka
- 2 dl riven rödbeta
- 2 nävar gröna blad
- yoghurt
- 4 msk hasselnötspasta
- ev ingefära och citron
Gör så här
1
1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, låt svalna.
2
2. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem lätt i panna. Rör ihop olja och honung.
3
3. Bred hasselnötspasta på wrapbröden och fördela parmesanost i tunna skivor över. Ringla lite honung över osten.
4
4. Skiva päronet. Riv palsternacka och rödbeta grovt och blanda allt med gröna blad, bulgur och olja till en sallad och fördela i wrapsen.
5
5. Strö över grovhackade nötter och rulla ihop.
6
6. Skär upp wrapsen och servera med yoghurtdip, kanske smaksatt med ingefära eller citron.
Rotfrukter, nötter och frukt är en underbar kombination! Lägg gärna till lite parmesanost som gifter sig med nötterna.
625 KCAL PER PORTION
E% 9 procent protein, 42 procent fett, 49 procent kolhydrater
UR BOKEN “FOOD FOR THOUGHT” AV ULRIKA HOLM