Du behöver
- PITABRÖD
- 25 g jäst
- 1 dl ljummet vatten
- 2 msk olivolja
- 2 1/2 dl vetemjöl
- en nypa salt
- KRYDDSALT
- 1/2 msk mald spiskummin
- 1 msk malda korianderfrön
- 1 msk flingsalt
- FYLLNING
- 150 g taleggioost
- 1 rosmarinkvist
- 1 1/2 msk olivolja
- 250 g svamp, t ex kantareller
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1/2 schalottenlök
- 1 kvist bladpersilja
- smör till stekning
- salt
Gör så här
1
1. Blanda ut jästen i vatten och oljan. Tillsätt mjöl och salt, arbeta ihop degen. Jäs i 45 minuter.
2
2. Värm ugnen till 220 grader.
3
3. Kavla ut degen centimetertjock. Stansa ut tolv rundlar, drygt 6 cm i diameter. Jäs i tio minuter på smord plåt.
4
4. Pensla brödet med vatten, grädda i tio minuter.
5
5. Strö över kryddsaltet när bröden gräddat klart.
6
6. Skär taleggion i tärningar, finhacka rosmarinbladen, blanda med olja.
7
7. Putsa svampen, riv vitlöken, skiva schalottenlöken tunt, strimla persiljan.
8
8. Stek svampen och löken i smör, smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.
9
9. Skär en skåra i brödet och fyll den med fyllningen.
402 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 59 procent fett, 29 procent kolhydrater
Receptet är hämtat ur boken “Fest, mat och kärlek”, av Camilla Läckberg och Christian Hellberg, Bonnier fakta