Pitabröd med taleggio och svamp

Du behöver PITABRÖD 25 g jäst 1 dl ljummet vatten 2 msk olivolja 2 1/2 dl vetemjöl en nypa salt KRYDDSALT 1/2 msk mald spiskummin...


4 portioner

Du behöver

  • PITABRÖD
  • 25 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • en nypa salt
  • KRYDDSALT
  • 1/2 msk mald spiskummin
  • 1 msk malda korianderfrön
  • 1 msk flingsalt
  • FYLLNING
  • 150 g taleggioost
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 250 g svamp, t ex kantareller
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 schalottenlök
  • 1 kvist bladpersilja
  • smör till stekning
  • salt

Gör så här

1
1. Blanda ut jästen i vatten och oljan. Tillsätt mjöl och salt, arbeta ihop degen. Jäs i 45 minuter.

2
2. Värm ugnen till 220 grader.

3
3. Kavla ut degen centimetertjock. Stansa ut tolv rundlar, drygt 6 cm i diameter. Jäs i tio minuter på smord plåt.

4
4. Pensla brödet med vatten, grädda i tio minuter.

5
5. Strö över kryddsaltet när bröden gräddat klart.

6
6. Skär taleggion i tärningar, finhacka rosmarinbladen, blanda med olja.

7
7. Putsa svampen, riv vitlöken, skiva schalottenlöken tunt, strimla persiljan.

8
8. Stek svampen och löken i smör, smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.

9
9. Skär en skåra i brödet och fyll den med fyllningen.


Kommentar:
402 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 59 procent fett, 29 procent kolhydrater

Receptet är hämtat ur boken “Fest, mat och kärlek”, av Camilla Läckberg och Christian Hellberg, Bonnier fakta

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top