Du behöver
- 1 purjolök
- 5 stora potatisar
- 1/2 zucchini
- 1 msk matolja
- 2 vitlöksklyftor
- 10 dl vatten
- 3 dl mjölk
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 tsk torkad timjan
- 50 g färskost light
- salt och peppar
- Laxmacka
- 300 g varmrökt lax i bit
- 50 g färskost light
- 1/2 dl finskuren gräslök
- 1–2 tsk saft av citron
- alfalfagroddar
- 4 mjuka, dubbla, grova bröd
Gör så här
1
1 Skiva purjon tunt. Skär potatisen i små bitar. Skiva zucchinin.
2
2 Fräs allt i oljan i en rymlig kastrull i någon minut. Tillsätt vatten, mjölk, buljongtärningar och timjan.
3
3 Låt soppan koka tills potatisen är mjuk, i cirka 10 minuter.
4
4 Plocka bort skinn och eventuella ben från laxen. Rör ihop den med färskost och gräslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg röra och groddar mellan bröden.
5
5 Lägg i färskost i soppan och mixa den slät. Salta och peppara.
Näringsvärde:
Kcal 491, Fett 21 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 6 g