Läsar-recept

Apelsinfromage

Du behöver 6 platter gelatin 1/2 dl kokande vatten 3 ägg 6 msk Sukrin/SukrinMelis 3 dl grädde 1 apelsin, saft och rivet skal Gör så...


0 portioner

Du behöver

  • 6 platter gelatin
  • 1/2 dl kokande vatten
  • 3 ägg
  • 6 msk Sukrin/SukrinMelis
  • 3 dl grädde
  • 1 apelsin, saft och rivet skal

Gör så här

1
******

2
Lägg gelatinplattorna i vatten i ca 5 minuter.

3
Vispa ägg och Sukrin till äggblandningen.

4
Vispa grädden tjock. Blanda äggblandingen och grädden försiktigt.

5

6
Skala en noggrant tvättad apelsin, dela den i två och pressa ut saften.

7

8
Kläm vattnet ut ur gelatinet, och smält plattorna genom att hälla över 1/2 dl kokande vatten.

9
Rör det upplösta gelatinet, apelsinsaft och det rivna apelsinskalet försiktigt in i grädd- och äggblandningen.

10
Häll blandingen över i serveringsskålar eller portionsskålar.

11

12
Kyl ett par timmar före serveringen så att fromagen stelnar. Garnera med apelsinskivor eller rivet apelsinskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top