Höstsallad med rostad sötmandel

Du behöver 100 g skållad sötmandel 2 tsk matolja salt 1 klyfta rödkål (ca 250 g) 1/2 huvud lila blomkål (eller vit) ca 5 cm...

Tillagningstid: 20 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 100 g skållad sötmandel
  • 2 tsk matolja
  • salt
  • 1 klyfta rödkål (ca 250 g)
  • 1/2 huvud lila blomkål (eller vit)
  • ca 5 cm färsk ingefära
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 3/4 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk råsocker
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut mandeln på en bakplåtspappersklädd plåt och vänd runt dem med lite olja och salt.

2
Rosta dem mitt i ugnen i 5–10 minuter tills de börjar få fin

3
färg.

4
Strimla kålen. Plocka buketter från blomkålen och skär dem i tunna skivor. Hacka hälften av mandeln. Skala och strimla ingefäran mycket fint. Skär chilin i mycket tunna ringar. Rör ihop med olja, vinäger, socker, salt och peppar.

5
Lägg grönsakerna med hackad mandel i en skål. Vänd ihop med vinägretten och lägg upp på ett serveringsfat.

6
Strö över resten av mandeln.


Kommentar:
Färgglad och kryddig sallad som passar utmärkt till den nattbakade fläsksidan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top