Du behöver
- 100 g skållad sötmandel
- 2 tsk matolja
- salt
- 1 klyfta rödkål (ca 250 g)
- 1/2 huvud lila blomkål (eller vit)
- ca 5 cm färsk ingefära
- 1/2 röd chilifrukt
- 3/4 dl kallpressad rapsolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk råsocker
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut mandeln på en bakplåtspappersklädd plåt och vänd runt dem med lite olja och salt.
2
Rosta dem mitt i ugnen i 5–10 minuter tills de börjar få fin
3
färg.
4
Strimla kålen. Plocka buketter från blomkålen och skär dem i tunna skivor. Hacka hälften av mandeln. Skala och strimla ingefäran mycket fint. Skär chilin i mycket tunna ringar. Rör ihop med olja, vinäger, socker, salt och peppar.
5
Lägg grönsakerna med hackad mandel i en skål. Vänd ihop med vinägretten och lägg upp på ett serveringsfat.
6
Strö över resten av mandeln.
Färgglad och kryddig sallad som passar utmärkt till den nattbakade fläsksidan.