Syltad höstsvamp

Du behöver 1 liter blandad höstsvamp, t ex gula kantareller och tratt­kantareller 1 liten rödlök 1 1/2 dl ättiksprit (12 %) 1 1/2 dl råsocker...

Tillagningstid: 15 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 1 liter blandad höstsvamp, t ex gula kantareller och tratt­kantareller
  • 1 liten rödlök
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 3 hela svartpepparkorn
  • 2 kvistar färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad)

Gör så här

1
Rensa svampen. Dela stora svampar i mindre bitar. Skala och hal­vera löken, skär den i tunna båtar.

2
Koka ihop ättiksprit, socker, peppar och rosmarin på hög värme till en simmig konsistens i 3–4 minuter. Lägg i löken och dra bort från plattan.

3
Fräs svampen i en panna tills all vätska dunstat bort. Lägg över i lagen och låt den koka upp. Skumma. Fördela i väl rengjorda burkar. Se till att lagen täcker svampen.


Kommentar:
Svampen ska tillagas minst en dag innan den ska ätas. Inlagd svamp håller minst en vecka i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top