Du behöver
- 1 liter blandad höstsvamp, t ex gula kantareller och trattkantareller
- 1 liten rödlök
- 1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
- 1 1/2 dl råsocker
- 3 hela svartpepparkorn
- 2 kvistar färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad)
Gör så här
1
Rensa svampen. Dela stora svampar i mindre bitar. Skala och halvera löken, skär den i tunna båtar.
2
Koka ihop ättiksprit, socker, peppar och rosmarin på hög värme till en simmig konsistens i 3–4 minuter. Lägg i löken och dra bort från plattan.
3
Fräs svampen i en panna tills all vätska dunstat bort. Lägg över i lagen och låt den koka upp. Skumma. Fördela i väl rengjorda burkar. Se till att lagen täcker svampen.
Svampen ska tillagas minst en dag innan den ska ätas. Inlagd svamp håller minst en vecka i kylen.