Läsar-recept

Kokosbollskaka

Du behöver Ingredienser 5 äggvitor 5-6 msk Sukrin 1 tsk vaniljpulver 20 g kokos 5 plattor gelatin Glasyr: 2 äggvitor 2-3 msk SukrinMelis ca 15...


0 portioner

Du behöver

  • Ingredienser
  • 5 äggvitor
  • 5-6 msk Sukrin
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 20 g kokos
  • 5 plattor gelatin
  • Glasyr:
  • 2 äggvitor
  • 2-3 msk SukrinMelis
  • ca 15 g kakao
  • 2 plattor gelatin
  • 10 g kokos (garnering
  • =============
  • Vispa äggvitorna med Sukrin, och blanda i vaniljpulver och kokos.
  • Lägg gelatinplattorna i lite kallt vatten i ca 5 minuter. Pressa ut vattnet och häll över 1 dl kokande vatten.
  • Häll över i äggblandningen långsamt under intensivt vispande.
  • Häll massan över i en önskad form och sett i kylskåpet.
  • Glasyr:
  • Vispa äggvitorna med SukrinMelis och blanda i kakao och gelatin på samma sätt som med själva kakan. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Sätt in i kylskåpet i ca 10 minuter för att glasyren ska stelna lite för kakan kan njutas.

Gör så här

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top