Burritos med heta bönor

Du behöver 500 g köttfärs 2 msk matolja 1 st påse taco kryddmix 1 dl vatten 8 st majstortillabröd 1 st påse riven tex-mex-ost Heta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 2 msk matolja
  • 1 st påse taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 8 st majstortillabröd
  • 1 st påse riven tex-mex-ost

Heta bönor

2 pkt kidneybönor
2 dl lätt crème fraiche paprika och chili

Tillbehör

isbergssallad strimlad
avokado i klyftor
persilja finhackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Fräs köttfärsen i oljan. Tillsätt kryddmix och vatten, låt puttra ihop i ett par minuter.

2
Fördela färsen i en sträng mitt på bröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven nedåt på bakplåtspappersklädd plåt.

3
Pensla med olja. Strö över osten och grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter tills de har fått fin färg.

4
Skölj bönorna i ett durkslag. Lägg dem i en kastrull med creme fraiche. Låt sjuda i ett par minuter.

5
Servera burritos med bönor och tillbehör. Strö gärna över lite persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top