Madeleinekakor

Du behöver 75 g smör 0.5 dl honung 100 g vetemjöl 0.25 tsk bakpulver 3 st clementin skal från 1 msk mandarinlikör eller apelsinlikör 2...

Tillagningstid: 45 minuter
50 portioner

Du behöver

  • 75 g smör
  • 0.5 dl honung
  • 100 g vetemjöl
  • 0.25 tsk bakpulver
  • 3 st clementin skal från
  • 1 msk mandarinlikör eller apelsinlikör
  • 2 st ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 2.5 msk smält smör till formarna
  • florsocker till garnering

Gör så här

1
1. Värm ugnen till 175 grader. Mikra smör och honung smält, låt svalna lite. Blanda mjöl och bakpulver. Finriv citrusskal utan att vita hinnan kommer med. Blanda rivet med likören.

2
2. Vispa ägg och socker till tjock smet, den ska bli nästan vit och riktigt pösig.

3
3. Blanda ner honungssmältan, mjölblandningen och likören

4
i äggpöset med hjälp av slev eller slickepott.

5
4 Smörpensla formarna, klicka i smet: 1 ½–2 teskedar räcker, smeten ska knappt nå formens bredd. Grädda cirka 7 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt stadga sig någon minut, innan de stjälps upp.


Kommentar:
Tips:
* Har du inga små madeleineformar kan knäckformar av
aluminium användas.
* Kan frysas upp till 3 månader

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top