Du behöver
- 75 g smör
- 0.5 dl honung
- 100 g vetemjöl
- 0.25 tsk bakpulver
- 3 st clementin skal från
- 1 msk mandarinlikör eller apelsinlikör
- 2 st ägg
- 0.75 dl strösocker
- 2.5 msk smält smör till formarna
- florsocker till garnering
Gör så här
1
1. Värm ugnen till 175 grader. Mikra smör och honung smält, låt svalna lite. Blanda mjöl och bakpulver. Finriv citrusskal utan att vita hinnan kommer med. Blanda rivet med likören.
2
2. Vispa ägg och socker till tjock smet, den ska bli nästan vit och riktigt pösig.
3
3. Blanda ner honungssmältan, mjölblandningen och likören
4
i äggpöset med hjälp av slev eller slickepott.
5
4 Smörpensla formarna, klicka i smet: 1 ½–2 teskedar räcker, smeten ska knappt nå formens bredd. Grädda cirka 7 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt stadga sig någon minut, innan de stjälps upp.
Tips:
* Har du inga små madeleineformar kan knäckformar av
aluminium användas.
* Kan frysas upp till 3 månader