Äppelkompott med lime och kardemumma

Du behöver 4 dl vatten 2 dl strösocker 1 tsk stötta kardemummafrön 4 limefrukter, skal och saft 5 äpplen med skal i smala klyftor t...


8 portioner

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk stötta kardemummafrön
  • 4 limefrukter, skal och saft
  • 5 äpplen med skal i smala
  • klyftor t ex summer red eller Ingrid Marie
  • 1–2 bitar kanelstång

Gör så här

1
1. Koka upp vatten, socker, kardemumma och limeskal i en stor kastrull. Häll i limesaften.

2
2. Skär varje äpple i åtta klyftor. Lägg klyftorna ganska tätt i väl rengjorda burkar, häll på lagen och låt svalna. Förvara i kylskåp.

3

4
Desserttips!

5
Varva äppelkompott, russin, nötter och vaniljyoghurt i ett glas. Lägg äppelkompott överst, servera med en lång sked och kanelstång.


Kommentar:
En gammaldags dessert med ljuvlig smak som är väldigt enkel att göra. Kardemumman är rik på antioxidanter och boostar ditt immunförsvar. Kryddan lär också ha en lugnande effekt, är bra för matsmältningen och milt vätskedrivande.

CA 97 KCAL PER 100 G KOMPOTT
E% 1 procent protein, 1 procent fett, 98 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top