Du behöver
- 4 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 1 tsk stötta kardemummafrön
- 4 limefrukter, skal och saft
- 5 äpplen med skal i smala
- klyftor t ex summer red eller Ingrid Marie
- 1–2 bitar kanelstång
Gör så här
1
1. Koka upp vatten, socker, kardemumma och limeskal i en stor kastrull. Häll i limesaften.
2
2. Skär varje äpple i åtta klyftor. Lägg klyftorna ganska tätt i väl rengjorda burkar, häll på lagen och låt svalna. Förvara i kylskåp.
3
4
Desserttips!
5
Varva äppelkompott, russin, nötter och vaniljyoghurt i ett glas. Lägg äppelkompott överst, servera med en lång sked och kanelstång.
En gammaldags dessert med ljuvlig smak som är väldigt enkel att göra. Kardemumman är rik på antioxidanter och boostar ditt immunförsvar. Kryddan lär också ha en lugnande effekt, är bra för matsmältningen och milt vätskedrivande.
CA 97 KCAL PER 100 G KOMPOTT
E% 1 procent protein, 1 procent fett, 98 procent kolhydrater