Äppelsylt med ingefära

Du behöver 1 kg syrliga äpplen, t ex Elise eller Gravensteiner 500 g mörkt muscovadossocker 2 dl äppelmust 6 cm färsk ingefära i tunna skivor,...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg syrliga äpplen, t ex Elise eller Gravensteiner
  • 500 g mörkt muscovadossocker
  • 2 dl äppelmust
  • 6 cm färsk ingefära i tunna skivor,
  • 2 citroner

Gör så här

1
1. Tvätta och kärna ur äpplena, låt skalet sitta kvar. Skär i tärningar.

2
2. Häll äppelbitar, socker, must och ingefärsskivor i en gryta. Koka upp under omrörning med träslev. Sjud och skumma sylten väl cirka 10 minuter.

3
3. Pressa saften ur citronerna och häll i. Koka upp igen och koka kraftigt ytterligare 5 minuter ytterligare under omrörning.

4
4. Häll upp på väl rengjorda burkar. Sätt på locket ordentligt och vänd burkarna upp och ner. Låt svalna och förvara i kylskåp.


Kommentar:
En kaffefärgad sylt med mustig smak och läcker syrlighet. Förutom äpplenas alla nyttiga egenskaper innehåller sylten ingefära som är rik på C-vitamin, har antiinflammatoriska egenskaper och påvisad effekt på sjösjuka.

26 KCAL PER MATSKED
E% 1 procent protein, 0 procent fett, 99 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top