Betcarpaccio med getost

Du behöver Du behöver 1 dl pumpakärnor Örtvinägrett 1 dl örter t ex oregano, salvia, kyndel, timjan och persilja, finhackade 1 msk vinäger t ex...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

Du behöver

1 dl pumpakärnor

Örtvinägrett

1 dl örter t ex oregano, salvia, kyndel, timjan och persilja, finhackade
1 msk vinäger t ex balsamvinäger
0.5 dl olivolja
salt, svartpeppar

Betcarpaccio

4 st polkabetor eller gulbetor
4 st rödbetor
150 g chèvre
flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på mellanvärme tills de börjar

2
få lite färg och det börjar knäppa i dem. Häll upp på en tallrik och låt svalna.

3
Ört­vinägrett Rör samman ingredienserna, men spara lite av örterna till garnering. Smaka av med salt och peppar.

4
Betcarpaccio Tvätta betorna och koka dem i saltat vatten tills de är mjuka, men fortfarande har lite stuns kvar i mitten. Lägg dem i kallt vatten. När de svalnat något är det lätt att skala dem genom att dra av skalet med händerna. Skär först polkabetorna i cirka en halv centimeter tjocka skivor, gör samma med rödbetorna.

5
Servering Varva betorna på ett stort fat och ringla örtvinägretten över. Strö över pumpakärnor, de sparade örterna samt chevre som du smulat ner i mindre bitar. Avsluta med flingsalt samt grovmalen svartpeppar. Servera med resten av örtvinägretten vid sidan av.


Kommentar:
Tips!
I grönsaksdisken kan du hitta flera olika sorters betor. Variera gärna med exempelvis rödbetor, polkabetor och gulbetor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top