Fint filoknyte med mangold

Du behöver 1 rödlök 2 msk olja 200 g mangold 10 soltorkade tomater, i bitar 1 dl smakrik ost, riven 100 g keso svartpeppar örtsalt...


4 portioner

Du behöver

  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • 200 g mangold
  • 10 soltorkade
  • tomater, i bitar
  • 1 dl smakrik ost, riven
  • 100 g keso
  • svartpeppar
  • örtsalt
  • 1 msk smält smör
  • 1/2 dl buljongtärning
  • 4 ark filodeg
  • 1 citron

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Hacka rödlöken och fräs den mjuk i en matsked olja. Tillsätt mangold och fräs snabbt.

3
3. Blanda med tomater, ost och keso. Smaka av med peppar och örtsalt.

4
4. Smält en matsked smör och rör ut med en matsked olja och en halv buljongtärning.

5
5. Rulla ut filodegen. Pensla ett ark med smörblandningen, vik det dubbelt, pensla på toppen, vik eventuellt en gång till beroende på arkets storlek. Skeda upp en fjärdedel av mangoldröran i mitten av arket. Vik upp kanterna till ett knyte. Pensla på utsidan. Upprepa med de resterande arken.

6
6. Baka i ugn cirka 10 minuter eller tills alla knyten fått fin färg.


Kommentar:
Enkla att laga, men har hög wow-faktor! Går att laga dagen innan de ska ätas och sedan värmas på.

320 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 55 procent fett, 30 procent kolhydrater

Mangold påminner om spenat och används ungefär på samma sätt. Den har kort hållbarhet så skynda att laga till den. Om du ändå förvarar den, lägg i plastpåse i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top