Grönkålssallad med saltrostade mandlar

Du behöver 200 g grönkål (endast repade blad) 2 msk olivolja 1 st citron den pressade saften 50 g mandel 1 tsk vatten 0.5 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g grönkål (endast repade blad)
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron den pressade saften
  • 50 g mandel
  • 1 tsk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st rödlök stor
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1
?Strimla grönkålen riktigt fint och lägg i en skål. Tänk på att bara ha med den späda delen på bladen och skära bort grövre fibrer och stjälkar, exempelvis det i mitten av varje blad.

2
Ringla över olivolja samt citronsaft och krama in detta noga i grönkålen. Låt stå i cirka 10 minuter.

3
Rosta mandlarna i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Slå på vatten samt salt och rör om med en träsked tills vätskan kokat in i nötterna och saltet fastnat runt om. Häll ut mandlarna på en skärbräda och hacka dem grovt. ?

4
Hacka rödlöken riktigt fint och vänd ner i salladen tillsammans med de grovhackade salta mandlarna. Smaka av med flingsalt och svartpeppar och eventuellt lite mer citronsaft.

5
Salladen går utmärkt att förbereda några timmar i förväg.


Kommentar:
Den här blixtsnabba grönkålssalladen är fullproppad med nyttigheter och sagolikt god!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top