Du behöver
- 200 g grönkål (endast repade blad)
- 2 msk olivolja
- 1 st citron den pressade saften
- 50 g mandel
- 1 tsk vatten
- 0.5 tsk salt
- 1 st rödlök stor
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här
1
?Strimla grönkålen riktigt fint och lägg i en skål. Tänk på att bara ha med den späda delen på bladen och skära bort grövre fibrer och stjälkar, exempelvis det i mitten av varje blad.
2
Ringla över olivolja samt citronsaft och krama in detta noga i grönkålen. Låt stå i cirka 10 minuter.
3
Rosta mandlarna i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Slå på vatten samt salt och rör om med en träsked tills vätskan kokat in i nötterna och saltet fastnat runt om. Häll ut mandlarna på en skärbräda och hacka dem grovt. ?
4
Hacka rödlöken riktigt fint och vänd ner i salladen tillsammans med de grovhackade salta mandlarna. Smaka av med flingsalt och svartpeppar och eventuellt lite mer citronsaft.
5
Salladen går utmärkt att förbereda några timmar i förväg.
Den här blixtsnabba grönkålssalladen är fullproppad med nyttigheter och sagolikt god!