Ljummen rödkålssallad med ingefära och apelsin

Du behöver 400 g rödkål 1 st rödlök stor 1 msk rapsolja 2.5 cm ingefära skalad och finhackad 0.5 st apelsin det rivna skalet och...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g rödkål
  • 1 st rödlök stor
  • 1 msk rapsolja
  • 2.5 cm ingefära skalad och finhackad
  • 0.5 st apelsin det rivna skalet och saft från
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
?Skär bort den hårdaste delen på roten från rödkålen och strimla resten fint. Strimla rödlöken fint. Hetta upp en vid kastrull med rapsolja och fräs löken mjuk på mellanvärme.

2
Tillsätt rödkålen och fräs på svag värme under omrörning. Tillsätt inge­fära, saft och skal från apelsinen samt sweet chili. Lägg på ett lock och låt sjuda i cirka 15 minuter på svag värme, rör om då och då.?Smaka av med salt och peppar. Servera salladen ljummen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top