Du behöver
- 4 portioner rött ris
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 6 rödbetor
- 1 rödlök
- 100 g fetaost
- ev kryddgrönt till servering
- SENAPSDRESSING
- 1 msk senap, helst dijon
- 1 äggula
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 tsk salt och lite peppar
- 1 dl matolja
Gör så här
1
1. Koka riset enligt anvisningar på paketet, men tillsätt buljongtärningen.
2
2. Skölj rödbetorna och koka dem cirka 35 minuter. Känn på dem med en gaffel så att de är mjuka, skala och skär dem i bitar.
3
3. Hacka löken fint och smula fetaosten.
4
4. Gör dressingen: Vispa ihop senap, äggula, vinäger, vitlök, salt och peppar. Fortsätt vispa och tillsätt oljan lite i taget.
5
5. Blanda alla ingredienser till salladspytten och ringla över dressingen.
Den här fina pytten passar bra som ensamrätt med en matig sallad eller som ett fint tillbehör, god både varm, ljummen och kall.
564 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 55 procent fett, 37 procent kolhydrater