Du behöver

  • 4 portioner rött ris
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6 rödbetor
  • 1 rödlök
  • 100 g fetaost
  • ev kryddgrönt till servering
  • SENAPSDRESSING
  • 1 msk senap, helst dijon
  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 tsk salt och lite peppar
  • 1 dl matolja

Gör så här

1
1. Koka riset enligt anvisningar på paketet, men tillsätt buljongtärningen.

2
2. Skölj rödbetorna och koka dem cirka 35 minuter. Känn på dem med en gaffel så att de är mjuka, skala och skär dem i bitar.

3
3. Hacka löken fint och smula fetaosten.

4
4. Gör dressingen: Vispa ihop senap, äggula, vinäger, vitlök, salt och peppar. Fortsätt vispa och tillsätt oljan lite i taget.

5
5. Blanda alla ingredienser till salladspytten och ringla över dressingen.


Kommentar:
Den här fina pytten passar bra som ensamrätt med en matig sallad eller som ett fint tillbehör, god både varm, ljummen och kall.

564 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 55 procent fett, 37 procent kolhydrater