Du behöver
- 4 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 ägg
- 1 krm salt
- 2 syrliga äpplen, t ex Gravensteiner
- 2 msk smör eller solrosolja att steka i
- 2 msk nötter, hackade och rostade
- kanel
- honung
Gör så här
1
1. Vispa hälften av mjölken med allt mjöl. Vispa i äggen ett i taget, växelvis med det som är kvar av mjölken. Salta.
2
2. Skiva äpplena i tunna skivor, skär dem i kvartar om du ska göra plättar. Hetta upp ett plättjärn eller ett crêpejärn.
3
3. Hetta upp matfettet och lägg i några äppelbitar, en hel äppelring om du har ett crêpejärn, slå på smeten och vänd när smeten stannat på översidan.
4
4. Servera med nötter, kanel och honung.
En riktig liten energipannkaka med rätt sorts kolhydrater, fett och fruktsocker som lätt omvandlas till energi. Regelbunden användning av kanel i maten kan påverka regleringen av blodsockerhalten och sänka blodsockervärdet.
350 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 40 procent fett, 48 procent kolhydrater