Små äppelpannkakor/plättar

Du behöver 4 dl mjölk 1 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 2 ägg 1 krm salt 2 syrliga äpplen, t ex Gravensteiner 2 msk smör...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 syrliga äpplen, t ex Gravensteiner
  • 2 msk smör eller solrosolja att steka i
  • 2 msk nötter, hackade och rostade
  • kanel
  • honung

Gör så här

1
1. Vispa hälften av mjölken med allt mjöl. Vispa i äggen ett i taget, växelvis med det som är kvar av mjölken. Salta.

2
2. Skiva äpplena i tunna skivor, skär dem i kvartar om du ska göra plättar. Hetta upp ett plättjärn eller ett crêpejärn.

3
3. Hetta upp matfettet och lägg i några äppelbitar, en hel äppelring om du har ett crêpejärn, slå på smeten och vänd när smeten stannat på översidan.

4
4. Servera med nötter, kanel och honung.


Kommentar:
En riktig liten energipannkaka med rätt sorts kolhydrater, fett och fruktsocker som lätt omvandlas till energi. Regelbunden användning av kanel i maten kan påverka regleringen av blodsockerhalten och sänka blodsockervärdet.

350 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 40 procent fett, 48 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top