Läsar-recept

Bovetesallad

Du behöver 2 dl helt bovete ca 4 dl vatten salt 1 burk majs 1 röd paprika 1 liten gullök 2 msk olivolja 1 msk...


2 portioner

Du behöver

  • 2 dl helt bovete
  • ca 4 dl vatten
  • salt
  • 1 burk majs
  • 1 röd paprika
  • 1 liten gullök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • lite citronsaft
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • 1 tsk oregano

Gör så här

1
Skölj bovetet noga i hett vatten. Koka up vatten och salt, blanda ned bovete och låt småkoka ca 20 minuter eller tills bovetet är mjukt.

2

3
Finhacka gullöken, häll av spadet från majsen och hacka paprikan.

4
Rör ihop dressingen och smaka av.

5

6
Blanda allting till salladen, rör om försiktigt och tillsätt ev mer kryddor!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top