Saffranskola

Du behöver 2 dl vispgrädde 0.5 dl ljus sirap (70 g) 0.5 dl strösocker 50 g smör 0.5 g saffran Gör så här 1 Blanda...

Tillagningstid: 40 minuter
15 portioner

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl ljus sirap (70 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 0.5 g saffran

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna i en vid, tjockbottnad kastrull.

2
Koka upp och sjud sedan över ganska svag värme tills temperaturen når

3
120 grader eller kolan håller för kulprov. Rör regelbundet.

4
Klä under tiden en liten fyrkantig form, cirka 10×15 centimeter, med bakplåtspapper. Olja papperet lätt

5
med matolja.

6
När kolan nått rätt temperatur häller du upp den i formen. Låt kolan stelna några timmar i rumstemperatur, och skär den sedan i bitar. Lättast går det om du sköljer kniven med hett vatten och torkar av mellan varje knivtag.

7
Slå gärna in kolorna i cellofan eller bakplåtspapper.

8
Tips Du kan dubblera receptet, men använd då en stor, vid kastrull, och räkna med att det tar lång tid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top