Du behöver
- 2 dl vispgrädde
- 0.5 dl ljus sirap (70 g)
- 0.5 dl strösocker
- 50 g smör
- 0.5 g saffran
Gör så här
1
Blanda alla ingredienserna i en vid, tjockbottnad kastrull.
2
Koka upp och sjud sedan över ganska svag värme tills temperaturen når
3
120 grader eller kolan håller för kulprov. Rör regelbundet.
4
Klä under tiden en liten fyrkantig form, cirka 10×15 centimeter, med bakplåtspapper. Olja papperet lätt
5
med matolja.
6
När kolan nått rätt temperatur häller du upp den i formen. Låt kolan stelna några timmar i rumstemperatur, och skär den sedan i bitar. Lättast går det om du sköljer kniven med hett vatten och torkar av mellan varje knivtag.
7
Slå gärna in kolorna i cellofan eller bakplåtspapper.
8
Tips Du kan dubblera receptet, men använd då en stor, vid kastrull, och räkna med att det tar lång tid.