Filéschnitzel med ansjovisklick

Du behöver Du behöver 1 ½ dl vetemjöl 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 ägg 2 msk vatten ca 150 g fint ströbröd 600...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Du behöver
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • ca 150 g fint ströbröd
  • 600 g putsad fläskfilé
  • ca 75 g smör
  • 2–3 msk (solros)olja
  • 4 portioner fryst klyftpotatis
  • 1 burk (125 g) ansjovisfiléer
  • 2 msk kapris
  • 2 dl kesella
  • 1 citron

Gör så här

1
Gör så här

2
Blanda mjölet med salt och peppar på en flat tallrik. Knäck ägget och gaffelvispa det med vatten i en djup tallrik. Häll ströbrödet, hälften till att börja med, på en egen flat tallrik. Skiva fläskfilén halvcentimetertjockt. Vänd varje skiva i kryddmjöl, platta till den under tiden. Vänd den mjölade skivan i ägget och sist i ströbröd. Klappa in ströbrödet i köttskivan och tryck schnitzeln dubbelt så stor, använd fingertopparna.

3
Hetta upp största stekpannan till dryg medelvärme. Låt en tredjedel av smöret smälta i pannan, tillsätt en tredjedel av oljan. När smöret slutar fräsa läggs en tredjedel av köttet i. Stek till gyllene färg, 3–4 minuter på varje sida.

4
Ugnsstek potatisen efter påsens beskrivning. Mixa avrunnen ansjovis och kapris, blanda med färskosten. Klyfta citronen att servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top