Du behöver
- Du behöver
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 ägg
- 2 msk vatten
- ca 150 g fint ströbröd
- 600 g putsad fläskfilé
- ca 75 g smör
- 2–3 msk (solros)olja
- 4 portioner fryst klyftpotatis
- 1 burk (125 g) ansjovisfiléer
- 2 msk kapris
- 2 dl kesella
- 1 citron
Gör så här
1
Gör så här
2
Blanda mjölet med salt och peppar på en flat tallrik. Knäck ägget och gaffelvispa det med vatten i en djup tallrik. Häll ströbrödet, hälften till att börja med, på en egen flat tallrik. Skiva fläskfilén halvcentimetertjockt. Vänd varje skiva i kryddmjöl, platta till den under tiden. Vänd den mjölade skivan i ägget och sist i ströbröd. Klappa in ströbrödet i köttskivan och tryck schnitzeln dubbelt så stor, använd fingertopparna.
3
Hetta upp största stekpannan till dryg medelvärme. Låt en tredjedel av smöret smälta i pannan, tillsätt en tredjedel av oljan. När smöret slutar fräsa läggs en tredjedel av köttet i. Stek till gyllene färg, 3–4 minuter på varje sida.
4
Ugnsstek potatisen efter påsens beskrivning. Mixa avrunnen ansjovis och kapris, blanda med färskosten. Klyfta citronen att servera till.