Inlagda rödbetor till isterband med stuvad potatis

Du behöver 500 g rödbetor 1 dl ättika, 12 % 2 dl strösocker 3 dl vatten 1 tsk salt 10 kryddnejlikor 1 lagerblad Gör så...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rödbetor
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 10 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad

Gör så här

1
Skölj rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten. Små tar cirka 20 minuter, större kan ta upp till 50 minuter. Spola under kallvattenkranen och dra av skalet. Små kan läggas in hela, stora bör klyftas eller skivas.

2
Koka upp resten av ingredienserna till en lag, rör om så att sockret löser sig. Slå lagen över rödbetorna, den behöver inte svalna först men se till att lagen täcker. Förvara i glasburkar med tättslutande lock, låt dra 2–3 dygn före användning. Håller minst en månad i kylskåp. Gott till bland annat isterband med stuvad potatis som på bilden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top