Glöggsås

Du behöver 1 msk smör 1 1/2 msk hackad schalottenlök 3 1/2 msk russin 2 dl lättvinsglögg 6 dl buljong från oxbringan (spara resten av...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1 1/2 msk hackad schalottenlök
  • 3 1/2 msk russin
  • 2 dl lättvinsglögg
  • 6 dl buljong från oxbringan (spara resten av buljongen till en soppa)
  • 1 1/2 msk maizena + 1 1/2 msk kallt vatten

Gör så här

1
Stek löken mjuk på låg värme i en traktörpanna i några minuter. Tillsätt russinen och låt dem steka med någon minut.

2
Häll i glöggen. Låt alltsammans koka i ett par minuter.

3
Häll i buljongen och låt såsen koka ihop till hälften. (Det tar ca tio minuter i en vid traktörpanna)

4
Rör ihop maizena med kallt vatten. Blanda i såsen och låt alltsammans puttra i en minut.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top