Du behöver
- 5 dl popcorn (drygt 2 msk opoppade popcorn)
- 1 krm salt
- 1.5 dl strösocker
- 250 g mörk choklad
Gör så här
1
Poppa popcornen och salta lätt.
2
Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Rör inte för mycket, men peta gärna lite mot slutet för att få bort klumpar.
3
Dra kastrullen från plattan när sockret blivit gyllenbrunt och tillsätt popcornen. Blanda runt så att popcornen täcks så mycket som möjligt, och häll sedan ut dem på en bricka klädd med bakplåtspapper. Jobba snabbt så att sockret inte stelnar. Låt svalna.
4
Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
5
Bryt karamellpopcornen i mindre bitar. Doppa i den smälta chokladen och lägg upp på en bricka klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen och förvara kallt fram till serveringen.