Karamellpopcorn i mörk choklad

Du behöver 5 dl popcorn (drygt 2 msk opoppade popcorn) 1 krm salt 1.5 dl strösocker 250 g mörk choklad Gör så här 1 Poppa...

Tillagningstid: 35 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 5 dl popcorn (drygt 2 msk opoppade popcorn)
  • 1 krm salt
  • 1.5 dl strösocker
  • 250 g mörk choklad

Gör så här

1
Poppa popcornen och salta lätt.

2
Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och låt det bli gyllen­brunt. Rör inte för mycket, men peta gärna lite mot slutet för att få bort klumpar.

3
Dra kastrullen från plattan när sockret blivit gyllenbrunt och tillsätt popcornen. Blanda runt så att popcornen täcks så mycket som möjligt, och häll sedan ut dem på en bricka klädd med bakplåtspapper. Jobba snabbt så att sockret inte stelnar. Låt svalna.

4
Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.

5
Bryt karamellpopcornen i mindre bitar. Doppa i den smälta chokladen och lägg upp på en bricka klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen och förvara kallt fram till serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top