Cancúnris

Du behöver 4 portioner ris, gärna rött 1 gul lök 2 röda paprikor 1 msk olja 1 msk tacokryddmix (eller blanda egen krydda: 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner ris, gärna rött
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 msk tacokryddmix (eller blanda egen krydda: 2 msk spiskummin, 1 tsk paprika, 1 tsk kajennpeppar, 1 tsk salt)
  • 400 g svarta bönor, kokta och sköljda
  • 1 lime ev färsk koriander

Gör så här

1
1. Koka riset enligt anvisningen på paketet.

2
2. Hacka lök och skär paprikor i mindre bitar. Fräs i olja tills löken blivit genomskinlig.

3
3. Blanda ris, lök och paprika. Rör i kryddan.

4
4. Tillsätt bönor.

5
5. Pressa över limejuice. Toppa eventuellt med färsk koriander.


Kommentar:
Passar bra att göra på överblivet ris från gårdagens middag. Använd det sista i tacokryddpåsen eller mixa ihop din egen tacokrydda så slipper du E-nummer.

327 KCAL PER PORTION
16 procent protein, 15 procent fett, 69 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top