Du behöver
- 1 st purjolök sköljd
- 1 msk smör till stekning
- 1 st burk kronärtskockshjärtan väl sköljda, avrunna
- 1 pkt tärnat bacon (140 g)
- 8 st ägg medelstora
- 8 msk mjölk
- 1 dl lagrad ost riven
- salt nymalen svartpeppar
- sallad blandad med senapsdressing
Gör så här
1
Skiva det vita på purjon och fräs mjukt i stekpanna med lite smör. Dela kronärtskockshjärtana och stek med purjon några minuter. Salta och peppra. Stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
2
Vispa ihop ägg, mjölk och ost i en skål. Krydda med salt och peppar. Slå smeten över grönsakerna och stek tills omeletten stelnat. Några minuter under grillen i ugnen gör att den puffar upp fint, annars vänd den i pannan. Strö över bacon och servera med en god sallad.
Näringsvärde: Kcal 518, fett 35 g, kolhydrater 18 g, fibrer 3 g