Grönsaksomelett med bacon och ost

Du behöver 1 st purjolök sköljd 1 msk smör till stekning 1 st burk kronärtskockshjärtan väl sköljda, avrunna 1 pkt tärnat bacon (140 g) 8...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök sköljd
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan väl sköljda, avrunna
  • 1 pkt tärnat bacon (140 g)
  • 8 st ägg medelstora
  • 8 msk mjölk
  • 1 dl lagrad ost riven
  • salt nymalen svartpeppar
  • sallad blandad med senapsdressing

Gör så här

1
Skiva det vita på purjon och fräs mjukt i stekpanna med lite smör. Dela kronärtskockshjärtana och stek med purjon några minuter. Salta och peppra. Stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.

2
Vispa ihop ägg, mjölk och ost i en skål. Krydda med salt och peppar. Slå smeten över grönsakerna och stek tills omeletten stelnat. Några minuter under grillen i ugnen gör att den puffar upp fint, annars vänd den i pannan. Strö över bacon och servera med en god sallad.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 518, fett 35 g, kolhydrater 18 g, fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top