Du behöver
- 1 msk olja
- 1 rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk riven ingefära
- 1 tsk chilipulver
- 1 sötpotatis
- 1 blomkål
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 2 buljongtärningar
- 5 dl vatten
- 2 dl kokosmjölk
- 1 dl osaltade cashewnötter
- 200 g kikärter, kokta och sköljda
- TILL SERVERING:
- 2 dl mild lättyoghurt, ev sojayoghurt
- ev färsk koriander
Gör så här
1
1. Värm oljan i en stor gryta. Finhacka löken och hacka vitlöken grovt. Fräs några minuter på låg värme.
2
2. Tillsätt ingefära och chili och låt fräsa ett par minuter till.
3
3. Skala potatisen och skär den i sockerbitsstora kuber. Dela blomkålen i små buketter och skär paprikan i bitar. Rör ner i lökhacket tillsammans med buljong, vatten och kokosmjölk. Låt småkoka 20 minuter. Rör då och då.
4
4. Hacka nötterna grovt och rör ner dem tillsammans med kikärter den sista minuten.
5
5. Servera med yoghurt och ev koriander.
Det här är en super god Indiendoftande gryta som är lätt att göra. Blir det mot förmodan något över är den nästan ännu godare dagen därpå.
269 KCAL PER PORTION
E% 10 procent protein, 47 procent fett, 43 procent kolhydrater