Kikärts- och cashewnötskorma

Du behöver 1 msk olja 1 rödlök 3 vitlöksklyftor 1 tsk riven ingefära 1 tsk chilipulver 1 sötpotatis 1 blomkål 1 röd paprika 1 gul...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olja
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 sötpotatis
  • 1 blomkål
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 buljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl osaltade cashewnötter
  • 200 g kikärter, kokta och sköljda
  • TILL SERVERING:
  • 2 dl mild lättyoghurt, ev sojayoghurt
  • ev färsk koriander

Gör så här

1
1. Värm oljan i en stor gryta. Finhacka löken och hacka vitlöken grovt. Fräs några minuter på låg värme.

2
2. Tillsätt ingefära och chili och låt fräsa ett par minuter till.

3
3. Skala potatisen och skär den i sockerbitsstora kuber. Dela blomkålen i små buketter och skär paprikan i bitar. Rör ner i lökhacket tillsammans med buljong, vatten och kokosmjölk. Låt småkoka 20 minuter. Rör då och då.

4
4. Hacka nötterna grovt och rör ner dem tillsammans med kikärter den sista minuten.

5
5. Servera med yoghurt och ev koriander.


Kommentar:
Det här är en super god Indiendoftande gryta som är lätt att göra. Blir det mot förmodan något över är den nästan ännu godare dagen därpå.

269 KCAL PER PORTION
E% 10 procent protein, 47 procent fett, 43 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top