Choklad­dubletter med glöggtryffel

Du behöver Du behöver Glöggtryffel 100 g mörk choklad 1/2 dl vispgrädde 1 msk smör 1 tsk honung 3 msk starkvinsglögg Chokladplattor 200 g mörk...

Tillagningstid: 25 minuter
20 portioner

Du behöver

  • Du behöver
  • Glöggtryffel
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 1 tsk honung
  • 3 msk starkvinsglögg
  • Chokladplattor
  • 200 g mörk choklad
  • Dekor
  • 25 g vit choklad

Gör så här

1
Glöggtryffel Hacka chokladen ganska fint och lägg i en bunke med höga kanter.

2
Koka upp vispgrädden med smör och honung. Slå den heta grädden över chokladen och mixa ihop till en slät tryffel med stavmixer. Mixa därefter ner glöggen. Låt tryffeln svalna och tjockna i kylen i 1–2 timmar.

3
Chokladplattor Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.

4
Spritsa ut rundlar av chokladen på brickor klädda med smörgåspapper. Dunka brickorna i bordet för att platta ut rundlarna. Låt stelna i kylen.

5
Spritsa glöggtryffel på undersidan av hälften av rundlarna. Lägg ihop med resten av chokladplattorna.

6
Smält den vita chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Spritsa eller ringla som dekor och låt stelna

7
i kylen. Förvara i kylen fram till ser­vering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top