Du behöver
- Du behöver
- Glöggtryffel
- 100 g mörk choklad
- 1/2 dl vispgrädde
- 1 msk smör
- 1 tsk honung
- 3 msk starkvinsglögg
- Chokladplattor
- 200 g mörk choklad
- Dekor
- 25 g vit choklad
Gör så här
1
Glöggtryffel Hacka chokladen ganska fint och lägg i en bunke med höga kanter.
2
Koka upp vispgrädden med smör och honung. Slå den heta grädden över chokladen och mixa ihop till en slät tryffel med stavmixer. Mixa därefter ner glöggen. Låt tryffeln svalna och tjockna i kylen i 1–2 timmar.
3
Chokladplattor Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
4
Spritsa ut rundlar av chokladen på brickor klädda med smörgåspapper. Dunka brickorna i bordet för att platta ut rundlarna. Låt stelna i kylen.
5
Spritsa glöggtryffel på undersidan av hälften av rundlarna. Lägg ihop med resten av chokladplattorna.
6
Smält den vita chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Spritsa eller ringla som dekor och låt stelna
7
i kylen. Förvara i kylen fram till servering.