Du behöver
- Du behöver
- 400 g kokt vämlandskorv
- 2 paket (à 200 g) ätfärdiga svarta bönor
- 4 apelsiner
- 1–2 smala, milda röda paprikor
- 1 1/2 msk neutral olja
- 1/2 msk äppelcidervinäger
- 1/2 msk hett vatten
- 1/4 tsk salt
- 1/2krm nymalen svartpeppar
- 3/4 msk sötstark senap
- kryddgrönt, t ex smörgåskrasse
Gör så här
1
1 Värm korven. Skala och skiva den strax före servering.
2
2 Skölj bönorna. Skär bort skalet på apelsinerna. Skär loss varje klyfta mellan hinnorna med kniven. Skiva sköljda paprikor tunt.
3
3 Skaka samman olja, vinäger, vatten, salt, peppar och senap i burk med lock. Varva bönor, apelsinfiléer, och paprika i salladsskål, droppa på dressingen och strö över krasse.
Näringsvärde:
Kcal 444, Fett 24 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 10 g