Värmlandskorv med apelsinsallad

Du behöver Du behöver 400 g kokt vämlandskorv 2 paket (à 200 g) ätfärdiga svarta bönor 4 apelsiner 1–2 smala, milda röda paprikor 1 1/2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Du behöver
  • 400 g kokt vämlandskorv
  • 2 paket (à 200 g) ätfärdiga svarta bönor
  • 4 apelsiner
  • 1–2 smala, milda röda paprikor
  • 1 1/2 msk neutral olja
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 msk hett vatten
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2krm nymalen svartpeppar
  • 3/4 msk sötstark senap
  • kryddgrönt, t ex smörgåskrasse

Gör så här

1
1 Värm korven. Skala och skiva den strax före servering.

2
2 Skölj bönorna. Skär bort skalet på apelsinerna. Skär loss varje klyfta mellan hinnorna med kniven. Skiva sköljda paprikor tunt.

3
3 Skaka samman olja, vinäger, vatten, salt, peppar och senap i burk med lock. Varva bönor, apelsinfiléer, och paprika i salladsskål, droppa på dressingen och strö över krasse.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 444, Fett 24 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top