Kransekage med orangelikör

Du behöver 500 g mandelmassa 0.5 st äggvita 2 msk citruslikör t ex triple sec olja neutral 40 g mörk choklad Gör så här 1...

Tillagningstid: 40 minuter
24 portioner

Du behöver

  • 500 g mandelmassa
  • 0.5 st äggvita
  • 2 msk citruslikör t ex triple sec
  • olja neutral
  • 40 g mörk choklad

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Grovriv mandelmassan på rivjärn, tillsätt äggvita och likör. Knåda degen jämn och smidig med oljade händer. Trilla femkronestora bollar (à 20 gram) av degen. Ta pyttelite olja i handflatorna mellan bollarna.

2
Rulla varje boll till en liten korv och forma till ett uppvänt båtskrov på papprad plåt. Grädda mitt i ugnen till ljusbrun färg, 12–14 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

3
Bryt chokladen i bitar i en mikro­tålig pyts, häll på ett par droppar olja. Mikra chokladen cirka 1 minut på full effekt. Blanda om och häll över i (sprits)plastpåse med minsta munstycket, eller minsta möjliga hörna avklippt. Spritsa sicksackmönster över kakornas ryggås.

4
Kan frysas, men håller någon vecka i tät burk.

5
Tips! Byt citruslikör mot konjak, whisky eller finrivet skal av en apelsin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top